Δύο επί πλέον κανόνια αποκαλύφθηκαν!

Κάστρο Άσσου Κεφαλονιάς, άλλα δύο βενετσιάνικα κανόνια μας αποκάλυψαν την παρουσία τους!
Νάτα!

ispanida1

Συγνώμη λάθος, (o δαίμονας του πληκτρολογίου γαρ, χα χα), αυτά είναι Ισπανικά και αποκαλύφτηκαν στο euro 2016!  Βεβαίως και αυτά ανήκουν πλέον στα ιστορικά  στοιχεία της διοργάνωσης.
Το πρώτο λοιπόν και κατά σειρά 7ο αφού η έρευνα είναι συνέχεια παλαιότερου άρθρου μου με τίτλο Τα κανόνια του κάστρου «Άσσος».,  βρίσκεται μεταξύ των θέσεων (5) και (6) του παρακάτω τοπογραφικού, είκοσι περίπου μέτρα έξω από τα τείχη κάτω από το κατακρημνισμένο τμήμα τους που βλέπετε στην φωτό  (1).

map - Αντίγραφο

051 - Αντίγραφο
φωτό (1)

Άξιο προσοχής είναι η διαφορετική κατασκευή (ενισχυτικό κολάρο στην μπούκα του και διαφορετικό πιάσιμο στο πίσω μέρος), σχετικά με τα υπόλοιπα κανόνια του κάστρου.
Ιδού και λεπτομερείς φωτό:

082

083

084

Το δεύτερο ανευρεθέν κανόνι και μάλλον τελευταίο (8ο στη σειρά), αποκαλύφτηκε όταν δύο Ασσιώτες κάποιας ηλικίας μου ομολόγησαν ότι συμμετέχοντας σε μια παλιοπαρέα πιτσιρικάδων και παίζοντας, το βοήθησαν να «τσουλήσει» εκτός των τειχών προ αμνημονεύτων χρόνων!
Τους ευχαριστώ πολύ, ήταν πραγματικά άγνωστο όλα αυτά τα χρόνια σε μένα και είναι ορατό πάνω από τα τείχη μόνο από έναν τομέα τόξου 2 μόλις μέτρων και ακτίνας 20 μ., καθώς κρύβεται από δύο βράχους σε πλήρη κατωφέρεια εκτός αυτών (των τειχών), 15 μέτρα δυτικότερα της θέσης (2) της παραπάνω σχετικής τοπογραφικής απεικόνισης του φρουρίου.
Ιδού και φωτό.

038 - Αντίγραφο

037 - Αντίγραφο

Επειδή τώρα υπήρξαν Βενετσιάνικες “ζήλιες” για την αρχική  παρουσίαση των Ισπανικών «κανονιών» και για ομαλοποίηση της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε αποφάσισα να παρουσιάσω και δύο Ιταλικά μιας “Κλεοπάτρας”!
Σοφία Λόρεν!
sophia-loren-due-notti-con-cleopatra-sl10
Ιστορικής αξίας βεβαίως πλέον και αυτά.

Χα χα.

Ένα σχόλιο στο “Δύο επί πλέον κανόνια αποκαλύφθηκαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *